37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Din Registrul de stat vor fi radiate 53 întreprinderi inactive

Din Registrul de stat vor fi radiate 53 întreprinderi inactive

03.06.2019838 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Din Registrul de stat al persoanelor juridice urmează a fi radiate 53 de întreprinderi de stat inactive, conform unui proiect de hotărâre de Guvern aprobat în ședința Executivului din 29 mai curent.

Astfel, din Registru vor fi excluse întreprinderi precum revista „Obiectiv AV” Î.S., firma de stat pentru comerț și intermediere „Moldova Combustibil”, ÎS„Stația de Sud pentru proiectări și prospecțiuni tehnice”, „Serviciul construcțiilor capitale ale beneficiarilor”, „Codreanca”, întreprinderea de transport auto de pe lângă Ministerul Apărării, Farmacia 455 „VIORICA” a Asociației „Moldovafarm”, cantina Ministerului Afacerilor Interne, Centrul de extensiune și agrotehservicii „Exagro” etc. 

Conform datelor, aceste întreprinderi nu activează de mai mulți ani din lipsa mijloacelor circulante și a bunurilor imobile proprii, competitivitatea redusă a producției/serviciilor etc. Totodată, autoritățile administrației publice pe parcursul anilor nu au întreprins măsuri pentru reanimarea sau lichidarea lor.

În nota documentului se menționează că, potrivit prevederilor art.26 din Legea nr. 220/2007, dacă persoana juridică inactivă nu are datorii la bugetul public național, nu deține mașini de casă și control cu memorie fiscală, nu este fondator al unei alte persoane juridice și nu au filiale sau reprezentanțe, Agenția Servicii Publice poate iniția, din oficiu, procedura de radiere din Registrul de stat, în baza informației prezentate de Serviciul Fiscal de Stat. 

Proiectul are drept scop eficientizarea procesului de administrare a proprietății publice de stat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...