37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Digitalizarea serviciilor pentru business este principalul obiectiv al E-economy

Digitalizarea serviciilor pentru business este principalul obiectiv al E-economy

10.09.2020564 views MEI
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Digitalizarea serviciilor Camerei de Comerț și Industrie (CCI), activitatea asociației în cadrul Programului de pregătire și perfecționare a managerilor, precum și modificarea Legii cu privire la CCI au fost subiectele discutate la data de 9 septembrie 2020, de ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, cu președintele CCI, Sergiu Harea.

În cadrul vizitei de lucru, ministrul Sergiu Railean s-a documentat despre funcționarea noii platforme a CCI, pe care sunt disponibile serviciile digitale ale asociației. Potrivit președintelui CCI, Sergiu Harea, platforma www.client.chamber.md este destinată beneficiarilor serviciilor de expertiză, evaluare și certificare a originii mărfurilor. Serviciul de depunere online a cererilor permite reducerea timpului şi a costurilor, astfel evitându-se deplasările la sediile CCI și a filialelor din teritoriu. Toate operațiunile, de la completarea cererii până la achitarea serviciului, pot fi realizate exclusiv online.

Sergiu Railean a apreciat participarea activă a Camerei de Comerț și Industrie în procesul de digitalizare a economiei naționale, menționând că această digitalizarea este una din prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii.

„Digitalizarea tuturor serviciilor pentru business este principalul obiectiv din agenda noastră pe E-economy. Prin intermediul acestei platforme lansate de CCI, antreprenorii vor putea obține certificatele necesare rapid și fără costuri suplementare, iar acest fapt le va simplifica procesele de business. Cred că este un succes al echipei, pentru care merită toate aprecierile”, a spus Sergiu Railean.

Agenda discuției a mai cuprins și subiectul privind modificarea articolului 4 din Legea cu privire la activitatea Camerei de Comerț și Industrie. Sergiu Railean a menționat că proiectul, care deja a fost aprobat de cabinetul de miniștri, urmează să fie promovat în cadrul comisiilor parlamentare de profil.

De asemenea, în cadrul vizitei, conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii și-a exprimat interesul de a continua parteneriatul cu CCI în cadrul Programului de pregătire şi perfecționare a managerilor de la întreprinderile din diferite sectoare. Programul este realizat în baza Memorandumului de înțelegere cu Ministerul Federal al Economiei şi Tehnologiilor din Germania.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...