
Home » Articole » Contabilitate » Diferențe de curs valutar în calitate de costuri ale îndatorării. Prevederi noi
Diferențe de curs valutar în calitate de costuri ale îndatorării. Prevederi noi
Версия на русском языке Modificările analizate mai jos au fost operate în Standardele Naționale de Contabilitate (SNC) și au intrat în vigoare începînd cu 01 ianuarie 2020. Astfel, ne vom referi la modificările operate în modul de recunoaștere a diferențelor de curs valutar în calitate de costuri ale îndatorării. Conform modificărilor în p.5 ale SNC „Costurile îndatorării” lista articolelor de cheltuieli care pot constitui costurile îndatorării a fost completată cu o redacție nouă a urmă...
Această informație este protejata
Pentru a vizualiza vă rugăm să vă autentificați
Comentarii
Adauga un comentariu
Lasă un răspuns
Articole similare
Restabilirea parolei

buna ziua. in opinia mea aceasta conditie trebuia lasata la discreta entitatii: sa o aplice sau nu prin prisma politicilor sale contabile CU DESCRIEREA MODELULUI DE DETERMINARE A ACESTEI DIFERENTE DE CURS CA PARTE COMPONENTA A CHELTUIELILOR CU DOBANDA, or, IFRS u invocat nu spune nimic in continuarea acestei prevederi, astfel, cum spuneti Dstra, este lasata la judecata profesionala a responsabilului de raportare financiara. cu stima.
Conform modificărilor efectuate în SNC „Costurile îndatorării”, în baza datelor exemplului de mai sus, în perioada de raportare anul 2020 entitatea nu va înregistra careva diferențe de curs valutar aferente dobînzilor calculate din împrumut, deoarece acestea au fost calculate la 31.12.2020.
Poate data de 31.12.2019?
Imprumutul a fost primit abea pe 01.01.2020, iar dobinda este anuala si se calculeaza la sf de an adica la 31.12.2020