37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Dezvăluirea de către băncile din Republica Moldova a informaţiei aferente activităţilor lor. BNM modifică forma de prezentare

Dezvăluirea de către băncile din Republica Moldova a informaţiei aferente activităţilor lor. BNM modifică forma de prezentare

29.08.2019530 views Bizlaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Banca Națională a Moldovei (BNM) intenționează să modifice Regulamentul cu privire la dezvăluirea de către băncile din Republica Moldova a informației aferente activităților lor.

Banca a prezentat pentru consultări publice un proiect de hotărâre prin care ajustează termenii utilizați în Regulamentul cu privire la dezvăluirea de către băncile din Republica Moldova a informației aferente activităților lor cu termenii utilizați în cadrul legal, inclusiv denumirile unor acte normative, care au suportat un șir de modificări, și anume cel aferent fondurilor proprii, expunerilor mari, reglementării valutare, cadrului contabil etc.

BNM susține că după modificarea actelr legislative a apărut necesitatea expunerii în redacție nouă a anexei nr. 1 ”Informație privind activitatea economico-financiară”, inclusiv a modalității de calculare a anumitor indicatori.

De asemenea, proiectul hotărârii prevede excluderea cerinței de publicare a informației aferente expunerii la riscul ratei dobânzii în cadrul regulamentului dat, deoarece cerințele de publicare a unei astfel de informații sunt prevăzute de proiectul Regulamentului privind publicarea informațiilor aferente adecvării fondurilor proprii (proiect supus consultării publice).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...