37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Deţinătorii de patente îşi pot ridica ajutorul de şomaj unic de la oficiile poştale până la 30 noiembrie 2020

Deţinătorii de patente îşi pot ridica ajutorul de şomaj unic de la oficiile poştale până la 30 noiembrie 2020

12.08.2020277 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă deţinătorii de ajutor de şomaj că a transferat 8,5 mln lei din bugetul asigurărilor sociale de stat  pentru  şomerii asiguraţi, care îşi pot ridica banii de la prestatorii de servicii de plată prin card bancar sau la oficiul poştal.

De asemenea, CNAS a transferat 4,1 mln lei pentru ajutorul de şomaj unic pentru titularii de patentă de întreprinzător. Sursa de finanţare a ajutorului de şomaj este bugetul de stat.

Plata ajutorului de şomaj unic se efectuează doar prin intermediul oficiilor poştale. Atragem atenţia beneficiarilor de această prestaţie, că recent a fost prelungit termenul de plată a ajutorului de şomaj unic până la 30 noiembrie 2020.

Este vorba despre titularii care deţin patente valabile şi persoanele fizice subiecți ai impunerii conform cap. 102 şi 10din Titlul II al Codului fiscal nr. 1163/1997 care desfăşoară activităţi în domeniul comerțului și/sau prestării de servicii în pieţele și centrele comerciale care și-au sistat activitatea în perioada 16 mai - 30 iunie 2020 în conformitate cu hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, au fost selectaţi conform sistemului informațional al Serviciului Fiscal de Stat cu condiţia că în luna aprilie2020 nu au realizat venit asigurat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...