37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Desfășurarea lucrărilor Grupului de Lucru nr.IV a Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM.

Desfășurarea lucrărilor Grupului de Lucru nr.IV a Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM.

19.09.2019494 views ACAP
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În data de 17 septembrie ACAP RM a participat la desfășurarea lucrărilor Grupului de Lucru 4, Reducerea ocupării informale și a fenomenului "salariilor în plic" al Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru. În cadrul ședinței au fost discutate soluțiile de promovare a plăților electronice și reducerea numerarului în economie. Pentru identificarea problemele în domeniul plăților electronice, precum și a modalităților de soluționare a acestora, în mai a.c. pe platforma Consiliului a fost realizat un sondaj, la care au participat reprezentații mediului de afaceri, sistemului bancar, ministerului finanțelor, precum și prestatorii de servicii în domeniul respectiv. La ședință au fost prezentate și discutate principalele rezultate ale sondajului. 

Experții de la Banca Națională au prezentat informații cu privire la situația din domeniul plăților electronice, dezvoltarea domeniului, impedimentele și solubile de realizare a acestora.

Prezentarea Băncii Naționale a fost urmată de informații cu privire la povara de administrare fiscală aferentă plăților electronice, precum și căile posibile de reducere a acesteia; informații prezentate de reprezentantul Serviciului Fiscal de stat.

În cadrul dezbaterilor reprezentanții mediului de afaceri s-au referit la principalele impedimente în procesul de efectuare a plăților electronici, printre care mai relevante fiind: mărimea comisioanelor percepute de bănci; motivarea insuficientă a persoanelor fizice de a utiliza sistemele de plăți electronice; neîncrederea în sectorul bancar; povara administrării fiscale și a altor organe de control, etc.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...