37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Descrierea unor coduri din Declarația vamală în detaliu, modificată

Descrierea unor coduri din Declarația vamală în detaliu, modificată

10.06.2019822 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Se modifică descrierea unor coduri ale documentelor prevăzute în anexele nr.1 și nr. 14 a Normelor tehnice privind imprimarea, utilizarea şi completarea declaraţiei vamale în detaliu, aprobate prin Ordinul nr. 366-O/2009. Ordinul Serviciului Vamal nr. 246-O din 28 mai 2019 cu privire la modificarea acestuia a fost publicat în Monitorul Oficial din 7 iunie curent.

Astfel, codul documentului 062 va avea descrierea Autorizație de funcționare a antrepozitului vamal, denumirea anterioară fiind Autorizaţie de antrepozit vamal. Totodată, se modifică descrierea codului documentului 063 în Acord de perfecționarea activă, iar descrierea codului 064 – în Acord de perfecționare pasivă

Codul documentului 065 va avea descrierea –Act de acordare a regimului de admitere temporară, iar descrierea codului 066 va fi modificată în Acord pentru transformare sub control vamal. 

Totodată, în cazul operațiunilor de perfecționare pasivă sau încheiere a tranzacțiilor anterioare de perfecționare activă, transformare sub control vamal, admitere temporară sau antrepozit vamal, pe ultimul rând al rubricii se va indica codul și, prin bară, numărul autorizației/actului eliberat de organul vamal pentru regimul vamal suspensiv cu impact economic. Informația în cauză va repeta datele din borderoul documentelor anexate. 

Astfel se va proceda și în cazul operațiunilor de perfecționare activă, transformare sub control vamal, returnare a mărfurilor în urma perfecționării pasive sau operațiunilor/ încheierea tranzacțiilor anterioare de transformare sub control vamal, admitere temporară sau antrepozit vamal.
În acest sens, se modifică rubrica nr. 44 din anexa nr.1 (lit.A și lit. C, alin.2)

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...