37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Deputații propun modificarea legislației pentru a asigura transparența salarizării mai multor categorii de persoane publice

Deputații propun modificarea legislației pentru a asigura transparența salarizării mai multor categorii de persoane publice

15.09.2021422 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, astăzi, raportul la un PROIECT de lege care are drept scop asigurarea transparenței salarizării unor categorii de persoane publice.

Modificările prevăd că Ministerul Finanțelor, până pe data de 1 mai a fiecărui an, va publica pe pagina sa web, cuantumul salariilor de bază pentru anul curent al persoanelor cu funcții de demnitate publică, a personalului din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică, a funcționarilor publici de conducere de nivel superior și a conducătorilor și adjuncților conducătorilor instituțiilor publice din subordinea Guvernului. Va fi publicată suma totală a remunerării, inclusiv salarii, indemnizații, compensații.

Veniturile funcționarilor și demnitarilor pot fi estimate din informația deja disponibilă public, însă publicului larg îi este dificil să le acceseze, din cauza formei în care aceasta este publicată – declarațiile de avere și interese, menționează autorii proiectului.

În opinia autorilor, proiectul va crește nivelul de transparență, accesibilitate și utilizabilitate a informației relevante și, odată adoptat, va constitui un pas în creșterea încrederii societății în instituțiile statului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...