37.9k
Home  »  Articole  »  Fiscalitate   »   Deducerea dobînzilor aferente creditelor și împrumuturilor. Exemple

Deducerea dobînzilor aferente creditelor și împrumuturilor. Exemple

Deducerea dobînzilor aferente creditelor și împrumuturilor este reglementată prin art. 25 din Codul Fiscal. Conform acestui articol este stabilit că deducerea dobînzilor aferente creditelor și împrumuturilor se permite în conformitate cu art. 24 din Codul Fiscal, adică dacă acestea sunt cheltuieli ordinare și necesare, achitate sau suportate pe parcursul perioadei fiscale, exclusiv în cadrul activității de întreprinzător. Dacă se respectă condiția de bază menționată mai sus, în cazul dobinz...

Această informație este protejata

Pentru a vizualiza vă rugăm să vă autentificați

Inregistrare Autentificare

Comentarii

  1. Cuiudjuclu Ana spune:

    Buna ziua,
    rog sa comentati in ce limita va fi permisa deducerea cheltuielilor pentru dobinzi aferente creditelor și împrumuturilor contractate de la institutii financiar-bancare, in cazul in care Entitatea in acelasi moment acorda imprumuturi cu dobanda angajatilor sai. Este de remarcat ca rata dobanzii pentru creditele contractate este in limita ratei medii ponderate a dobînzii la creditele acordate de sectorul bancar persoanelor juridice pe termen de pînă la 12 luni şi peste 12 luni în secţiunea pe lei moldoveneşti şi pe valută străină.

    1. Adrian spune:

      In cazul descris de dvs. apare alt aspect, si anume daca cheltuielile suportate se încadrează în prevederile art. 24 alin. (1) din CF. În cazul în care dobinda primită de la angajații dvs. este mai mare de cît dobânda achitata instituțiilor financiar-bancare atunci aceste cheltuieli sint deductibile în scop fiscal, iar în cazul în care sînt mai mici, din practica fiscală existentă, diferența poate fi tratată ca cheltuieli nedeductibile deoarece nu sînt ordinare și necesare și nu sînt efectuate în cadrul activității de întreprinzător. Totodată să verificați dacă ați acordat sau nu facilitate salariatului în conformitate cu art. 19 lit. d) din CF.

Articole similare

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...