37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cum se completează Declarația de venit în cazul direcționării a 2% către beneficiarii desemnării procentuale

Cum se completează Declarația de venit în cazul direcționării a 2% către beneficiarii desemnării procentuale

19.04.20191.096 views BizLaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Persoanele care au decis să direcționeze 2% din suma impozitului pe venit unei organizații necomerciale trebuie să reflecte acest fapt în Declarația cu privire la impozitul pe venit.

Astfel, conform Regulamentului privind modul de completare a Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit, informația privind direcționarea unui cuantum din suma impozitului pe venit calculat anual la buget către beneficaiarii desemnării procentuale se va reflecta în secțiunea a cincea  -”Facultativă” a Declarației.

La poziția ”M1”, declarantul trebuie să indice codul fiscal al beneficiarului în favoarea căruia efectuează desemnarea procentuală. Această desemnare poate fi efectuată doar de persoanele fizice, care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care nu au datorii la bugetul public naţional pentru perioadele fiscale anterioare.

Mecanismul desemnării procentuale în cuantum de 2% din impozitul pe venit a fost adoptat în anul 2016 și este aplicat începând cu anul 2017, fiind o modalitate indirectă prin care contribuabilii pot susține financiar activitatea organizațiilor necomerciale.

Pentru a beneficia de desemnare, organizațiile necomerciale trebuie să depună o cerere de participare la mecanism la Agenția Servicii Publice.

Comentarii

  1. Constantin spune:

    Defapt se indica in sectiunea a sasea, desemnarea procentuala).

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...