37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CTIF diversifică tematica și formele instruirilor în sectorul finanțelor publice

CTIF diversifică tematica și formele instruirilor în sectorul finanțelor publice

28.07.2020352 views CTIF
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În prima jumătate a anului curent, Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) a organizat și desfășurat 57 cursuri de instruire cu teme actuale în domeniile finanțe publice, fiscal și vamal ce au întrunit în total peste 1160 de specialiști care activează sau doresc să activeze în aceste domenii. Toate cursurile au fost organizate de către CTIF, în premieră, la distanță, cu utilizarea aplicației Zoom.

În aceeași perioadă, CTIF a actualizat și a pus în aplicare modulele de instruiri:„Contabilitatea bugetară. Cadrul normativ”,„Managementul financiar pentru directorii de școală” și „Utilizarea noii versiuni a sistemului informațional automatizat (SIA) „e-Factura”. Instruirile cu temele nominalizate au fost lansate în lunile aprilie, mai și, respectiv, în iunie curent.

Tematica instruirilor în domeniul finanțe publice, desfășurate în primul semestru al anului, au cuprins și alte subiecte importante: planificarea bugetului pentru autoritățile publice centrale, bazele contabilității bugetare, executarea bugetului pentru autoritățile publice locale, introducere în finanțe publice. Per total, CTIF a desfășurat 17 cursuri de instruire în domeniul finanțelor publice la care au fost instruiți 366 de specialiști care activează sau doresc să activeze în acest domeniu.

Pe segmentul instruiri în domeniul fiscal, CTIF a organizat pentru contribuabili 28 cursuri privind utilizarea noii versiuni a SIA „e-Factura”și 10 cursuri privind utilizarea serviciilor fiscale electronice. La aceste instruiri au participat circa 770 de contribuabili.  

În perioada de referință, CTIF a mai desfășurat două cursuri de instruire primară a declarantului vamal, care au fost absolvite de 25 viitori specialiști în domeniul vămuirii mărfurilor.

Mai multe informații despre serviciile de instruire oferite de CTIF pot fi găsite pe https://www.ctif.gov.md/servicii-de-instruire-si-call-centru. Detalii despre înscrierea și participarea la cursuri pot fi obținute la Centrul de instruire în finanțe al CTIF, tel: 022 822-032068669942.

Conform statutului său, aprobat prin hotărâre de Guvern, CTIF acordă suport în procesul de dezvoltare a capacităților profesionale ale specialiștilor care activează în domeniile finanțe publice, fiscal, vamal și achiziții publice. 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...