37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cooperarea între Republica Moldova și Austria discutată la Ministerul Finanțelor

Cooperarea între Republica Moldova și Austria discutată la Ministerul Finanțelor

04.12.2019304 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Viceprim-ministrul Serghei Pușcuța a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Austria, Excelența Sa doamna Christine Freilinger. În cadrul întâlnirii au fost abordate un șir de subiecte precum situația financiară a Republicii Moldova, prioritățile Guvernului pe dimensiunea finanțe publice, precum și alte oportunități de colaborare între state.

În debutul ședinței, dl Serghei Pușcuța a mulțumit Guvernului Austriei pentru susținerea permanentă oferită Republicii Moldova în modernizarea economică și dezvoltarea instituțiilor publice. Vicepremierul Pușcuța a menționat că în anul 2020 vor fi lansate multe proiecte investiționale naționale în domeniul infrastructurii rutiere, invitând companiile austriece din domeniul construcției să participle la realizarea lor. În context, dl Pușcuța a menționat că Guvernul Chicu este concentrat pe implementarea prevederilor Acordului de Ascoiere RM – UE și pune un accent deosebit pe reforma justiției.

La rândul său, Excelența Sa, dna Christine Freilinger, a confirmat intenția Guvernului Austriei de a susține procesul de modernizare a economiei naționale a Republicii Moldova, precum și dezvoltarea sectorului public. Excelența Sa a menționat deschiderea Austriei de a împărtăși cu Republica Moldova experiența în domeniul achizițiilor, pentru creșterea eficienței procesului de achiziții și administrării resurselor publice.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...