37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Controlul fiscal în trimestrul I. Circa 54% din contribuabili au admis încălcări

Controlul fiscal în trimestrul I. Circa 54% din contribuabili au admis încălcări

28.07.2021198 views Monitorul FISC.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Numărul controalelor fiscale efectuate în trimestrul I al anului curent per total a atins cifra de 8273 unități, dintre care cel mai mare număr (5698) de verificări au fost cele la fata locului prin metoda de verificare tematica (privind restituirea TVA, accize, înregistrarea/anularea plătitorilor de TVA, restituirea impozitului pe venit/verificarea obligațiilor persoanelor fizice). În rezultatul acestor controale au fost stabilite 3485 abateri de la legislația fiscală în vigoare, suma total calculata a impozitelor, taxelor, majorărilor de intârziere etc. depășind 7,4 mil. lei, se constată în informația ce ține de rezultatele controalelor fiscale efectuate de către Serviciul Fiscal de Stat în primele trei luni anului 2021. Totodată, suma sancțiunilor fiscale calculate în cadrul  controalelor tematice a constituit 2,77 mil. lei

Din numărul verificărilor planificate pentru lunile ianuarie-martie 2021 au fost realizate 29, iar în cazul a 25 dintre acestea au fost constatate încălcări fiscale, fiind calculate impozite, taxe, majorări de intârziere în sumă de peste 9,4 mil. lei, iar suma sancțiunilor fiscale a constituit circa 2,51 mil. lei.

Controale fiscale neplanificate ce țin de lichidarea sau suspendarea activității agentului economic etc. efectuate la fata locului prin metoda de verificare totala în trimestrul I au atins cifra de 214 unități, devieri de la legislație fiind stabilite în cadrul a 132 dintre acestea. Suma total calculata a impozitelor, taxelor, majorărilor de intârziere a depășit 38,43 mil. lei și a sancțiunilor – 10,13 mil. lei.

Cel mai mic număr de verificări (23) au avut loc prin metoda de verificare repetată la fața locului, în toate cazurile fiind depistate încălcări fiscale. Astfel, plăți suplimentare au fost calculate în sumă totală de peste 9 mil. lei, iar sancțiuni – în sumă de 2,67 mil. lei.

Per total, în lunile ianuarie-martie 2021 suma total calculată a impozitelor, taxelor, majorărilor de intârziere etc. a constituit 117,23 mil. lei, iar cea a sancțiunilor fiscale – 35,6 mil. lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...