37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Consultări publice privind transmiterea transfrontalieră a datelor cu caracter personal

Consultări publice privind transmiterea transfrontalieră a datelor cu caracter personal

21.02.2022302 views CNPDCP
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova (CNPDCP) anunță despre inițierea consultărilor publice, începând cu data de 18 februarie 2022, asupra proiectului Ordinului „privind aprobarea Contractului standard pentru transmiterea transfrontalieră a datelor cu caracter personal către statele care nu asigură un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal”.

Prin Legea nr. 175/2021 pentru modificarea unor acte normative, au fost aduse modificări la Legea nr. 133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal și anume, la art. 32 din Legea nr. 133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal, la alin. (5) al căruia este statuat că transmiterea datelor cu caracter personal către statele care nu asigură un nivel adecvat de protecție poate avea loc dacă prelucrarea are loc în temeiul contractului standard pentru transmiterea transfrontalieră a datelor cu caracter personal, elaborat și aprobat de Centru, încheiat de către operatorul de date.

În această ordine de idei, prezentul proiect de act normativ este elaborat în scopul îndeplinirii cerințelor stipulate de Legea privind protecția datelor cu caracter personal.

Termenul limită pentru expunere – 04.03.2022.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...