37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Consultări publice privind proiectul Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022, pe domeniul finanțelor publice

Consultări publice privind proiectul Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022, pe domeniul finanțelor publice

10.09.2021156 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Joi, 9 septembrie 2021, la Ministerul Finanțelor a avut loc sesiunea de consultări publice privind proiectul Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022, pe domeniul managementului finanțelor publice.

În cadrul ședinței, ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi a prezentat viziunea strategică, obiectivele de dezvoltare aferente domeniului finanțelor publice și setul de priorități propuse spre realizare în perioada imediat următoare și cele ce urmează a fi implementate până la sfârșitul anului 2022.

“În anul 2021 printre principalele obiective este restabilirea finanțării externe, care este crucială în asigurarea stabiltății financiare. Pentru a atinge acest obiectiv am inițiat și vom continua activitățile ce țin de accesarea asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene, dar și, reluarea dialogului cu FMI și încheierea Memorandumului de țară până la sfârșitul anului 2021. Obiectivele pe termen scurt acoperă cele mai importante domenii care rezultă din competențele Ministerului Finanțelor: politicile bugetare si procesul bugetar, investițiile publice, achizițiile publice, domeniul fiscal-vamal, managementul datoriei de stat, coordonarea asistenței externe, controlul financiar public intern ș.a.

Gestionarea prudentă, transparentă și eficientă a finanțelor publice rămâne o prioritate pentru Guvern și implicit pentru Ministerul Finanțelor. Aceasta va fi linia noastră directorie pentru toate activitățile legate de finanțele publice”, a mentionat Dumitru Budianschi.

Participanții la consultări și-au exprimat opiniile cu privire la propunerile prezentate și au venit, la rândul lor cu sugestii în acest sens. Propunerile înregistrate vor fi incluse ulterior, într-o sinteză, care va fi publicată pe pagina web a Ministerului.

La consultările publice au participat conducerea Ministerului Finanțelor și reprezentanți ai sectorului asociativ, comunității de cercetare, comunității de donatori, autorităților și instituțiilor publice, precum și alți subiecți interesați.

Sesiunea de consultări publice dedicată finanțelor publice face parte din seria de acțiuni organizate în conformitate cu Decizia Prim-ministrului Republicii Moldova nr. 45 din 23 august 2021, care prevede desfășurarea, în perioada 3 - 10 septembrie 2021, consultărilor publice privind proiectul Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022.

Propunerile Ministrului Finanțelor la proiectul Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022, domeniul ,,Finanțe Publice” pot fi accesate aici.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...