37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Consultări publice cu privire la operațiunile ce vor necesita evaluarea impactului asupra protecției datelor

Consultări publice cu privire la operațiunile ce vor necesita evaluarea impactului asupra protecției datelor

31.01.2022428 views CNPDCP
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova (CNPDCP) anunță despre inițierea consultărilor publice, asupra proiectului Listei tipurilor de operațiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal care fac obiectul cerinței de efectuare a evaluării impactului asupra protecției datelor.

Prin Legea nr.175/2021 pentru modificarea unor acte normative, au fost aduse modificări la Legea nr.133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal. Modificările menționate stabilesc obligația operatorilor de date de a efectua o evaluare a impactului asupra protecției datelor dacă sunt îndeplinite anumite criterii stabilite la articolul 23 alineatul (1) din Legea nr. 133/2011.

Consecvent, alineatul (8) din același articol prevede că Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal întocmește și publică o listă a tipurilor de operațiuni de prelucrare a datelor care fac obiectul cerinței de evaluare a impactului asupra protecției datelor în conformitate cu alineatul (1).

Având în vedere prevederile menționate supra, CNPDCP a elaborat proiectul Listei tipurilor de operațiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal care fac obiectul cerinței de efectuare a evaluării impactului asupra protecției datelor.

Documentul integral poate fi vizualizat aici.

Termenul limită pentru expunere – 11 februarie 2021.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...