37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Consiliul economic: Revitalizarea economiei globale care să asigure dezvoltare durabilă

Consiliul economic: Revitalizarea economiei globale care să asigure dezvoltare durabilă

07.09.2020460 views Consiliul Economic
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Generația tânără din întreaga lume se confruntă cu trei provocări serioase în această perioadă dificilă: obținerea unor calificări speciale pentru un loc de muncă bine plătit, reducerea numărului de locuri vacante după pandemia COVID-19 și schimbarea climatică. Aceste subiecte au fost discutate în cadrul celei de a doua runde de dezbateri din seria mesei rotunde cu genericul „Revitalizarea economiei globale care să asigure dezvoltare durabilă”.

Dezbaterea acestor subiecte a avut loc cu participarea femeilor tinere economiste, lidere de opinie și cadre universitare din diverse state. Evenimentul a fost și în vizorul expertelor de la Secretariatul Consiliului Economic pe lângă prim-ministrul RM.

În opinia formatoarelor de opinie – reprezentante din diferite organizații internaționale – pandemia COVID va fi o provocare și după depistarea vaccinului. În perioada imediat următoare întreaga umanitate va fi concentrată asupra măsurilor de lichidare a consecințelor pandemiei. Însă generațiile de azi trebuie să țină cont de faptul că acțiunile lor se vor răsfrânge direct asupra generațiilor următoare. Astfel, propun femeile, cheltuind sume uriașe pentru recuperare după pandemia de coronavirus, trebuie să ne asigurăm că crearea locurilor de muncă este însoțită de o tranziție către o economie ecologică.

În opinia formatoarelor de opinie, acolo unde businessul va primi ajutor din banii contribuabililor, finanțarea trebuie să fie îndreptată spre crearea locurilor de muncă ecologice și cu o perspectivă de creștere durabilă.

Mai mult, economistele îndeamnă guvernele să implice femeile în luarea deciziilor în procesul de redresare și recuperare economică  de după COVID. Implicarea femeilor în luarea deciziilor fie la nivel local, municipal sau național, va duce la rezultate mai bune. Asta pentru că implicarea tuturor actorilor sociali va asigura o viziune mai largă asupra unui proces, iar acest lucru înseamnă o soluționare mai operativă a problemelor. În plus, Guvernele trebuie să pună în valoare potențialul organizațiilor de femei din statele lor.

În cadrul dezbaterilor femeile economiste au discutat posibile soluții care trebuie întreprinse pentru înlăturarea lacunelor apărute în noile forme de relații de muncă, apărute pe timpul pandemiei. Au fost trecute în revistă și riscurile care amenință securitatea la locul de muncă. A fost discutată și necesitatea întreprinderii măsurilor ce ar oferi tinerilor o flexibilitate în alegerea profesiilor și a calificărilor, lucru care le-ar permite să-și obțină un job bine plătit asigurându-li-se, în același timp drepturile și protecția socială.

Masa rotundă „Revitalizarea economiei globale care să asigure dezvoltare durabilă”, reunește femei economiste din  întreaga lume și este organizată la inițiativa Secretarului General al Națiunilor Unite António Guterres.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...