37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Conducerea SFS a organizat o sesiune de discuții cu agenții economici din raionul Strășeni

Conducerea SFS a organizat o sesiune de discuții cu agenții economici din raionul Strășeni

25.09.2023140 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Directorul Serviciului Fiscal de Stat, însoțit de directorul adjunct și alți reprezentanți din cadrul autorității au avut o întrevedere cu agenții economici din raionul Strășeni.

Dl director a menționat faptul că, autoritatea fiscală este orientată către contribuabil și toate activitățile instituției au drept obiectiv crearea condițiilor propice pentru conformarea voluntară a contribuabililor la respectarea legislației fiscale în vigoare.

În acest context a fost menționat faptul că, SFS a redus semnificativ numărul controalelor fiscale, accentul fiind pus pe vizitele fiscale - instrument de administrare fiscală cu scop de asigurare a conformării voluntare prin acordarea consultaţiilor, analiza activităţii, acumularea unor date despre activitatea contribuabilului.

De asemenea, directorul SFS a informat pe cei prezenți că, autoritatea fiscală este antrenată într-un proces amplu de optimizare a procesului de raportare, inclusiv de simplificare a dărilor de seamă prezentate de către contribuabili, unele urmând a fi precompletate. Scopul urmărit este de a diminua numărul de raportări, optimizarea raportării/conformării voluntare și simplificarea procesului de administrare a afacerilor

Discuția dintre părți a avut un caracter constructiv, fiind abordate o serie întrebări ale contribuabililor care au fost adresate specialiștilor din cadrul SFS și la care au obținut răspunsurile corespunzătoare.

La rândul lor, contribuabilii au mulțumit echipei Serviciului Fiscal de Stat pentru deschiderea manifestată în raport cu mediul de afaceri, precum și pentru consultanță primită.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...