37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Conducerea CNAM s-a întâlnit cu misiunea FMI

Conducerea CNAM s-a întâlnit cu misiunea FMI

28.01.2020267 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

O nouă misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) a efectuat vineri, 24 ianuarie, o vizită de documentare la Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM).

Expertul FMI Emmanouil Kitsios a menţionat că această misiune este una de evaluare finală a programului pe trei ani şi de iniţiere a unui program nou. “Efectuăm o analiză amplă a situaţiei macroeconomice din ţară, iar una dintre componente sunt cheltuielile în domeniul sănătăţii”, a spus expertul FMI.

În cadrul întrevederii, părţile au discutat despre fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM).

Directorul general al CNAM, Angela Belobrov, a făcut o prezentare cu privire la executarea fondurilor AOAM în anul 2019 şi tendinţele prognozate pentru anii următori în acumularea acestora. “Pentru perioada 2021-2022 planificăm un buget echilibrat, fără deficit, în care veniturile și cheltuielile sunt egale. Riscurile de neacumulare a veniturilor în FAOAM sunt minime, estimările fiind efectuate în baza principiului prudenței și în conformitate cu dinamica veniturilor înregistrate în ultimii cinci ani şi în baza prognozei indicatorilor macroeconomici”, a menţionat directorul general al CNAM.

Aceasta este prima întrevedere de la începutul anului curent a misiunii FMI cu conducerea CNAM.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...