37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Comercializarea bunurilor sechestrate: un șir de formulare au fost excluse

Comercializarea bunurilor sechestrate: un șir de formulare au fost excluse

10.10.20181.099 views Monitorul Fisc.md
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Începând cu 1 octombrie curent, Serviciul Fiscal de Stat nu va mai aplica, în calitate de măsură de asigurare a stingerii obligației fiscale, ridicarea sechestrului de pe bunurile necomercializate în urma licitaţiilor desfăşurate, conform prevederilor art. 203 din Codul fiscal.

În Monitorul Oficial din 5 octombrie 2018 SFS a publicat Ordinul cu privire la modificarea și completarea unor ordine, ce prevede și excluderea acestei măsuri.

Conform documentul, în partea ce ţine de sechestrele aplicate de SFS valabile la momentul intrării în vigoare a Ordinului, acestea vor fi revizuite prin prisma prevederilor art. 202 din CF (Ridicarea sechestrului), aplicându-se în exclusivitate prevederile art. 203 din CF (Comercializarea bunurilor sechestrate).

Totodată, contribuabilii nu vor mai completa un șir de formulare ce se referă la executare silită a obligației fiscale, deoarece Ordinul publicat prevede excluderea acestora. Este vorba despre următoarele acte:
Formularul „Act de ridicare a bunurilor”
• Formularul „Proces-verbal cu privire 1489 la rezultatele vânzării la licitație”
• Formularul „Proces-verbal al licitației nule”
• Formularul „Cerere pentru participare la licitație” (pentru persoanele juridice)
• Formularul „Cerere pentru participare la licitație” (pentru persoanele fizice).

Modificările sunt operate în legătură cu modificările efectuate prin Legea cu privire la modificarea unor acte legislative nr. 178 din 26 iulie 2018 în partea ce ține de comercializarea bunurilor sechestrate, precum și întru asigurarea bunei administrări fiscale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...