37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Colaborarea multilaterală a părților membre CEFTA pentru anul 2020

Colaborarea multilaterală a părților membre CEFTA pentru anul 2020

11.11.2019321 views MADRM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La 8 noiembrie 2019, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta MINCU, a avut o întrevedere, la Chișinău, cu directorul Secretariatului CEFTA (Acordul de Liber Schimb Central-European), Emir Djikic, în cadrul căreia au fost analizate oportunitățile de intensificare a colaborării multilaterale a părților membre CEFTA în anul 2020.

În special, discuțiile au vizat  preluarea de către Republica Moldova, în anul 2020, a președinției subcomitetului în agricultură și SPS a CEFTA, agenda pe care și-o propune subcomitetul, măsurile de dinamizare a comerțului cu produse agroalimentare între statele membre.

Un accent sporit s-a pus pe potențialul de export al produselor moldovenești în părțile membre CEFTA, inclusiv, oportunitățile de valorificare a potențialului de export și diversificare a produselor exportate.

În cadrul discuțiilor, doamna ministru Georgeta MINCU a apreciat suportul acordat de către partenerii europeni și a menționat că MADRM va depune în continuare toate eforturile pentru a asigura buna cooperare în cadrul subcomitetului.

La rândul său, Emir Djikic a salutat angajamentul MADRM de a implementa în activitatea sa cele mai bune practici în vederea dezvoltării agriculturii din țara noastră și și-a exprimat disponibilitatea de a dezvolta, în continuare, colaborarea instituită.

Notă: Republica Moldova a devenit membru al Acordului de Comerţ Liber Central European (CEFTA) în 2007, care a fost încheiat în ideea facilitării schimburilor și a cooperării economice intraregionale. Membri CEFTA sunt: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Macedonia, Republica Moldova, Montenegro, Serbia, UNMIK Kosovo.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...