37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Codul muncii ar putea obliga angajatorii să anunțe candidații la funcții vacante

Codul muncii ar putea obliga angajatorii să anunțe candidații la funcții vacante

03.06.2019743 views BizLaw
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Angajatorii ar putea fi obligați să anunțe, în 5 zile, candidații la funcțiile vacante despre refuzul de angajare.

Sindicatele pregătesc un nou proiect de modificare a Codului muncii. Prevederile acestuia au fost discutate în cadrul unei întruniri a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

Potrivit comunicatului de presă publicat, printre propunerile pregătite se regăsește:

  • stabilirea unui termen concret pentru angajator, și anume zile lucrătoare, pentru a informa persoana despre refuzul de angajare;
  • neadmiterea concedierii salariaților aflați în orice tip de concediu.

Propunerile sindicatelor urmează a fi înaintate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru examinare în cadrul grupului de lucru tripartit.

Totodată, în cadrul reuniunii au fost aprobate Recomandările privind contribuția sindicatelor la apărarea drepturilor și intereselor de muncă ale salariaților prin prisma unor prevederi ale Codului muncii.

Alt subiect inclus pe ordinea de zi s-a referit la crearea grupului de lucru pentru monitorizarea și elaborarea rapoartelor de alternativă asupra implementării Strategiei Naționale de Dezvoltare ”Moldova 2030” și a Agendei 2030 vizând Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

De asemenea, sindicaliștii au examinat chestiunea cu privire la semnarea Acordului de colaborare dintre Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova și Confederația Sindicatelor din Azerbaidjan. Acordul va contribuie la dezvoltarea relațiile dintre cele două organizații sindicale privind apărarea drepturilor și intereselor membrilor de sindicat, fortificarea relațiilor de colaborare, consolidarea solidarității la nivel internațional.

Comentarii

  1. Andrei spune:

    Nu cred ca este propunere reusita. Cum acum sint foarte putini candidati si perioada de cautare poate sa dureze si o luna sau doua, raspunsul da sau nu va insemna ca o sa fie mai mica alegerea.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...