37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Codul contravențional poate fi completat cu sancțiuni pentru structurile de primire turistică

Codul contravențional poate fi completat cu sancțiuni pentru structurile de primire turistică

16.07.2019515 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Afișarea de către structura de primire turistică a categoriei fără a deține certificatul de clasificare emis în condițiile Legii cu privire la organizarea şi desfăşurarea activității turistice în Republica Moldov ar putea fi sancționată.

Proiectul hotărârii cu privire la aprobarea unui proiect de lege pentru modificarea actelor normative, propus spre consultare publică de Ministerul Economiei și Infrastructurii, prevede modificări și completări în Codul contravențional. În acest sens, se propune completarea art. 344 din Cod, ce reglementează încălcarea cerinţelor prescrise sau declarate privind producerea, depozitarea, punerea la dispoziție pe piață şi comercializarea produselor, privind prestarea serviciilor şi încălcarea regulilor de protecţie a consumatorilor.

Astfel, se propune sancționarea cu amendă de la 30 la 45 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere și cu amendă de la 60 la 90 UC aplicată persoanei juridice pentru încălcarea interdicției indicate supra.

Totodată, afișarea repetată, pe parcursul unui an, de către structura de primire turistică a categoriei de clasificare fără a deține certificatul respectiv se va sancţiona cu amendă de la 60 la 90 de UC aplicată persoanei cu funcţie de răspundere și cu amendă de la 90 la 120 de UC aplicată persoanei juridice.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...