37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAS solicită prezentarea operativă a Dărilor de seamă IPC 21

CNAS solicită prezentarea operativă a Dărilor de seamă IPC 21

22.04.2021223 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Casa Naţională de Asigurări Sociale vine cu un apel către angajatori cu privire la  prezentarea Dărilor de seamă IPC 21 în termene cât mat restrâns posibile pentru a nu afecta stabilirea drepturilor sociale ale persoanelor asigurate, în special, a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă.

Termenul de prezentare a Dării de  seamă IPC 21 este stabilit prin lege, pentru plătitorii de contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat, la data de 25 a lunii următoare lunii de gestiune. În mare parte agenţii economici respectă termenul prevăzut de legislaţie, însă nu toți țin cont de faptul că în tabelul nr. 2 din Darea de seamă IPC 21 se conţine informaţia care stă la baza stabilirii prestaţiilor de asigurări sociale, pensiilor şi indemnizaţiilor.

În acelaşi timp, legislaţia prevede termene concrete de stabilire a prestaţiilor sociale de către CNAS.  Deaceea, pentru a nu afecta drepturile persoanelor asigurate, care, de fapt, sunt angajaţii întreprinderilor, atragem atenția ca informaţia despre contribuţiile achitate pentru luna precedentă lunii în care a survenit riscul asigurat (îmbolnăvirea) să fie corectă și înscrisă în baza de date a CNAS cât mai operativ.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...