37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAS solicită prezentarea operativă a Dărilor de seamă IPC 21

CNAS solicită prezentarea operativă a Dărilor de seamă IPC 21

21.06.2021145 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Casa Naţională de Asigurări Sociale reaminteşte angajatorilor să prezinte Dările de seamă IPC 21 în termene cât mai restrâns posibile, pentru a nu afecta stabilirea drepturilor sociale ale persoanelor asigurate, în special, a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă.

Termenul de prezentare a Dării de seamă IPC 21 este stabilit prin lege, pentru plătitorii de contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat, până la data de 25 a lunii următoare lunii de gestiune. În mare parte agenţii economici respectă termenul prevăzut de legislaţie, însă nu toți țin cont de faptul că în tabelul nr. 2 din Darea de seamă IPC 21 se conţine informaţia care stă la baza stabilirii prestaţiilor de asigurări sociale, pensiilor şi indemnizaţiilor şi care urmează a fi înscrisă corect.

În acelaşi timp, legislaţia prevede termene concrete de stabilire a prestaţiilor sociale de către CNAS. De aceea, pentru a nu afecta drepturile persoanelor asigurate, care, de fapt, sunt angajaţii întreprinderilor, atragem atenția ca informaţia despre contribuţiile calculate şi achitate să fie înscrisă corect în Darea de seamă IPC 21, cu depunerea operativă a acesteia în mod electronic sau pe suport de hârtie, după caz.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...