37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAS: precizări referitor la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei

CNAS: precizări referitor la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei

07.07.2020566 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Casa Naţională de Asigurări Sociale vine cu o precizare referitor la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie 2020.

Ne adresăm către potenţialii beneficiari de această prestaţie socială că ei pot depune solicitarea pe parcursul lunii iulie, pentru a primi pensia reexaminată din luna august, curent. De menţionat, că până la sfârşitul lunii curente mai sunt unsprezece zile pentru a depune dosarul pentru reexaminarea pensiei – 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 iulie.

Totodată, cei care din diferite motive nu vor reuşi să depună solicitarea respectivă, îşi pot realiza dreptul la reexaminarea pensiei şi în lunile următoare.

Conform legislaţiei în vigoare, noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi actele necesare la casa teritorială de asigurări sociale.

Reamintim, că de la 1 iulie 2020, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obţin beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin zece ani.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...