37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAS: Precizări privind calcularea contribuţiilor de asigurări sociale aferente tichetelor de masa

CNAS: Precizări privind calcularea contribuţiilor de asigurări sociale aferente tichetelor de masa

23.01.2020402 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Suplimentar la explicaţiile publicate la data de 20.01.2020, Casa Naţională de Asigurări Sociale prezintă explicaţii aferente calculării contribuţiilor de asigurări sociale de stat şi declarării acestora la întrebările parvenite ulterior de la plătitorii de contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat.

Care reglementări se aplică la tichetele de masă pentru luna ianuarie 2020 eliberate în luna ianuarie 2020 la calcularea contribuţiilor de asigurări sociale de stat?

Potrivit pct. 11 din Regulamentul cu privire la modul de operare cu tichetele de masă aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 227/2018, numărul tichetelor de masă de care poate să beneficieze un salariat pe parcursul unei luni calendaristice nu trebuie să depăşească numărul de zile efectiv lucrate de către salariat la locul de muncă de bază în luna precedentă celei de acordare a tichetelor, în condițiile prevederilor contractuale.

Astfel, numărul tichetelor de masă pentru luna ianuarie 2020 aferente unui salariat se stabileşte în baza numărului de zile efectiv lucrate în luna decembrie 2019. Tichetele de masă pentru luna ianuarie 2020 se consideră o recompensă acordată de angajator salariatului calculată pentru luna ianuarie 2020, respectiv se aplică prevederile legislaţiei în vigoare de la 01.01.2020.

Pentru luna ianuarie 2020 contribuţiile de asigurări sociale de stat aferente tichetelor de masă se declare împreună cu contribuţiile aferente salariilor şi altor recompense în Darea de seamă privind reţinerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi a contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate (forma IPC18) pentru luna ianuarie 2020.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...