37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAS: Plata pensiilor din Moldova în străinatate

CNAS: Plata pensiilor din Moldova în străinatate

23.04.2020401 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Casa Națională de Asigurări Sociale comunică, că în luna aprilie, curent, instituția a efectuat transferuri pentru toate tipurile  de prestaţii sociale, inclusiv, pentru pensiile plătite în străinătate în valoare de 1 mln 277 mii lei. Menționăm, că în baza prevederilor acordurilor internaționale de securitate socială semnate de Republica Moldova cu România, Bulgaria, Portugalia, Polonia, Cehia, Ungaria, Luxemburg, Regatul Belgiei, Lituania, Austria, Estonia și Germania, din momentul intrării lor în vigoare până  în aprilie, curent, CNAS a stabilit 824 de pensii.

270 de pensii, cele mai multe la număr, au fost stabilite și transferate pentru cetățenii domiciliați în România. 217 de pensii, inclusiv, pentru limita de vârstă, dizabilitate și de urmaș, au fost stabilite și transmise spre plată în Republica Federală Germania în baza Acordului, care a  intrat în vigoare din 1 martie 2019.

Atragem atenția solicitanților că, având în vedere evoluția situației epidemiologice internaționale determinată de răspândirea coronavirusului, Casa Națională de Asigurări Sociale împreună cu reprezentanții instituțiilor omoloage din statele cu care sunt semnate acorduri de securitate socială a decis, că beneficiarii de pensii pot prezenta în adresa CNAS Certificate de viață confirmate de  autoritățile legale (instituțiile competente) de pe teritoriul statului de domiciliu prin orice modalitate acceptabilă pentru pensionar – scrisoare, posta electronica sau fax.

La rândul său CNAS va aplica metode simplificate și eficiente de confirmare a Certificatelor de viață pentru beneficiarii de pensii din partea altor state în vederea evitării întreruperii procesului de plată.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...