37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAS îndeamnă cetățenii să acceseze serviciile electronice disponibile

CNAS îndeamnă cetățenii să acceseze serviciile electronice disponibile

24.01.2022123 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Având în vedere situația epidemiologică din țară și în scopul evitării contaminării și răspândirii virusului COVID-19, Casa Națională de Asigurări Sociale îndemnă utilizarea serviciilor electronice disponibile.

Pentru comoditatea cetățenilor, Casa Națională de Asigurări Sociale a implementat un șir de servicii electronice care pot fi găsite pe pagina oficială www.cnas.gov.md.

Pentru programarea online a vizitei la Casele Teritoriale de Asigurări Sociale, este necesar de a accesa bannerul "Programare online la CTAS".

Familiile cu copii pot depune cererea de solicitare a indemnizațiilor adresate familiilor cu copii în regim online prin serviciul "e-Cerere Indemnizaţii".

Prin opţiunea "e-Cerere Reexaminare pensie", pensionarii au posibilitatea să depună cererea pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă sau pensiei de dizabilitate pentru stagiul de cotizare realizat după stabilirea pensiei.

Accesând „e-Cerere Stabilire pensie", persoanele care au împlinit vârsta standard de pensionare precum și cele care întrunesc condițiile necesare pentru stabilirea pensiei de dizabilitate, pot depune cererea de acordare a pensiei în formă electronică, cu aplicarea semnăturii electronice.

Verificarea declarării și plății contribuțiilor de asigurări sociale de către angajator este posibilă prin opțiunea "Acces CPAS".

"Statutul certificatului medical" - poate fi accesat de beneficiari pentru a verifica etapa de prelucrare a certificatului de concediu medical și acordarea indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă.

"Calculatorul vârstei de pensionare" ajută viitorii pensionari să-şi determine vârsta necesară de pensionare, precum şi data ieşirii la pensie.

La fel este posibilă și calcularea în mod independent a mărimii estimative a viitoarei pensii pentru limită de vârstă, accesând "Calculator pensie".

În cazul în care întâmpinați anumite dificultăți în legătură cu accesarea acestora, găsiți mai multe ghiduri video în care este explicat detaliat fiecare pas https://bit.ly/3FIHXpW.

De asemenea, informăm despre activitatea Centrului de Apel al CNAS (022 257 777), care asigură conexiunea operativă a cetăţenilor cu persoana potrivită, pentru a vă oferi un răspuns corect şi echidistant în conformitate cu prevederile legislației.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...