37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAS: Calculatorul de pensie on-line a fost reînnoit

CNAS: Calculatorul de pensie on-line a fost reînnoit

07.12.2020552 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Dat fiind că în ultimii ani tehnologiile informaţionale au devenit un element indispensabil al vieţii cotidiene a oamenilor, Casa Naţională de Asigurări Sociale încearcă să fie în pas cu inovaţiile şi utilizează tot mai mult tehnologiile informaţionale în activitatea sa curentă. În  acest scop Casa Naţională de Asigurări Sociale a extins serviciile sale on-line.

Recent a fost reînnoită aplicaţia ,,Calculator pensie”, care poate fi accesată pe pagina www.cnas.md. Pentru a afla mărimea estimată a viitoarei pensii pentru limită de vârstă, este necesar de a deţine un loghin şi o parolă de acces la contul personal de asigurări sociale ACCES CPAS.

Pentru a obține loghin-ul și parola, persoana trebuie să se adreseze cu buletinul de identitate la orice Casă Teritorială de Asigurări Sociale sau la sediul central al CNAS. Persoanele care deţin semnătura electronică nu trebuie s-o solicite suplimentar.

Reamintim, că prin serviciul electronic ACCES CPAS fiecare angajat poate verifica virarea plății contribuţiior de asigurări sociale de către angajator.De menţionat că începând cu 1 ianuarie 1999 informaţiile despre contribuţiile de asigurări sociale de stat sunt stocate în Registrul de Stat al evidenței individuale în sistemul public de asigurări sociale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...