37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAS: Beneficiarii pot ridica indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă pentru luna septembrie

CNAS: Beneficiarii pot ridica indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă pentru luna septembrie

09.10.2019472 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă beneficiarii că pot ridica, începând cu 8 octombrie, curent, indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă. Pentru aceasta  Casa Naţională de Asigurări Sociale a efectuat transferul în sumă de circa 19,6 mln. lei pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă acordate beneficiarilor, care s-au aflat în concediul medical în luna septembrie, curent, precum şi cele neahitate pentru lunile iulie-august 2019.

Plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se va efectua de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank, Mobias Bancă, Î.S. „Poşta Moldovei".

Pentru a ridica sumele indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia bancară la care a fost deschis contul salarial sau social, sau după caz la orice oficiu poştal. 

Reamintim că indemnizaţia pentru primele 5 zile de concediu medical în cazul bolilor obişnuite sau de accidente nelegate de muncă se calculează şi se achitată de către angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic.

Începând cu a şasea zi de incapacitate temporară de muncă, stabilirea, calcularea şi plata indemnizaţiilor se efectuează de Casa Naţională de Asigurări Sociale din contul bugetului asigurărilor sociale de stat.  

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...