37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAS a transferat banii pentru achitarea pensiilor și alocatiilor sociale

CNAS a transferat banii pentru achitarea pensiilor și alocatiilor sociale

02.04.2020198 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Casa Naţională de Asigurări Sociale aduce la cunoştinţă că ieri, 1 aprilie,  au fost transferate mijloace financiare în suma de 845 707,04 mii lei pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale, care primesc banii prin intermediul Î.S. ”Poșta Moldovei”. Reamintim că toate pensiile au fost indexate cu 4,83%.

Tot astăzi,  a fost efectuat la Î.S. ”Poșta Moldovei” și instituțiile bancare şi transferul suportului financiar în sumă de 50263,65 mii lei,  pentru beneficiarii de pensii cuantumul pensiei carora, conform legii, este mai mic decât cuantumul pensiei minime pentru categoria respectivă. Diferența dintre aceste cuantumuri se acoperă din mijloacele bugetului de stat.

De asemenea, a fost efectuat la Î.S. ”Poșta Moldovei” și instituțiile bancare transferul suportului unic în sumă de 2709,7 mii lei pentru beneficiarii de toate tipurile de pensii şi de alocaţii sociale de stat stabilite până la 1 ianuarie 2020 al căror cuantum lunar nu depăşea 2000 de lei. Banii sunt destinați persoanelor, care din diferite motive nu au ridicat banii.

De menționat, că potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, Î.S. ”Poșta Moldovei” va asigura, începând cu 1 aprilie 2020, distribuirea la domiciliu, cu însoțirea unui angajat al structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a pensiilor, alocațiilor sociale de stat și altor prestații sociale pentru beneficiarii de pensii pentru limită de vârstă și alocații sociale de stat pentru personae vârstnice;  achitarea prin intermediul oficiilor poștale a plăților sociale beneficiarilor, indiferent de viza de reședință/domiciliu, asigurând regim fluidizat de acces al persoanelor șicu respectarea distanței sociale.
Această măsură a fost luată în sprijinul și pentru sănătatea pensionarilor, categoria cea mai vulnerabilă la îmbolnăvire cu noul virus.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...