37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAS a transferat ajutorul pentru perioada rece a anului şi ajutorul social într-un timp mai scurt

CNAS a transferat ajutorul pentru perioada rece a anului şi ajutorul social într-un timp mai scurt

06.04.2020258 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Casa Naţională de Asigurări Sociale aduce la cunoştinţă că la data de 3 aprilie, a fost transferat prestatorilor de servicii de plată ajutorul pentru perioada rece a anului în sumă de 98,5 mln lei. De asemenea, a fost efectuat şi transferul pentru ajutorul social în marime de 39,4 mln lei.

Reamintim că, conform normelor legislative, plata ajutorului social şi/sau a ajutorului pentru perioada rece a anului se efectuează pentru luna precedentă de către prestatorul de servicii de plată desemnat de către beneficiar.

În cazul în care sumele ajutorului social şi ajutorului pentru perioada rece a anului sunt nesolicitate de beneficiari în decurs de 6 luni consecutiv, ÎS "Poşta Moldovei"  le restituie lunar pe conturile corespunzătoare ale Casei Naţionale de Asigurări Sociale. Iar sumele nesolicitate pot fi ridicate de beneficiar în decurs de un an din luna stabilirii.

De menţionat, că tot astazi s-au transferat alocaţiile lunare de stat pentru merite deosebite, alocaţiile lunare de stat şi compensaţiile băneşti lunare în schimbul asigurării cu produse alimentare. În total, pentru distribuirea prestaţiilor menţionate mai sus, către ÎS "Poşta Moldovei" au fost transferate 105,3 mln lei, către instituţiile bancare – 49,5 mln lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...