37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAM: În atenția cetățenilor care se întorc în țară

CNAM: În atenția cetățenilor care se întorc în țară

06.04.2020275 views CNAM
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Cetățenii moldoveni și străinii cu permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova care intră în țară atât pe cale terestră, cât și aeriană și nu dispun de asigurare obligatorie de asistență medicală vor completa și semna în mod obligatoriu o declarație (modelul acesteia îl găsiți aici) pe propria răspundere prin care își asumă obligația de a achita prima de asigurare în sumă fixă pentru anul 2020. Acest lucru este prevăzut în Dispoziția nr. 13 din 3 aprilie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale.

Cetățenii sus-menționați sunt obligați, începând cu 1 aprilie 2020, în perioada stării de urgență, să achite prima de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă, în conformitate cu Dispoziția nr. 10 din 31 martie 2020 a aceleiași comisii.

Persoanele neasigurate care se întorc în țară pot achita prima de asigurare prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay, disponibil atât online, cât și la oficiile poștale sau terminalele de plată din țară.

Procedura de achitare prin MPay este simplă, rapidă și accesibilă 24/24. Pentru a efectua achitarea, respectați următorii pași:

  • Accesați https://mpay.gov.md/Order/Search/CNAM2;
  • Inserați IDNP-ul Dvs. în caseta dedicată și apăsați „Caută IDNP”;
  • Apăsați „Achită” și alegeți metoda preferată, din cele patru propuse;
  • Efectuați achitarea (la dorință sau necesitate, descărcați confirmarea).

Verificarea statutului de asigurat poate fi efectuată online, accesând site-ul cnam.md, rubrica „Verificarea statutului AOAM”.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...