37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAM dezminte informația falsă despre majorarea primei de asigurare medicală obligatorie

CNAM dezminte informația falsă despre majorarea primei de asigurare medicală obligatorie

23.01.2020353 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Compania Naţională de Asigurări în Medicină s-a autosesizat cu referire la unele informații false apărute în mediul online despre creșterea primei de asigurare medicală obligatorie și vine cu următoarele precizări.

Valoarea primei de asigurare este aprobată anual prin Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, iar pentru anul curent aceasta a rămas neschimbată și constituie 4056 lei.

Mai mult decât atât, până pe 31 martie inclusiv, persoanele care se asigură în mod individual beneficiază de reduceri în mărime de 50%, 60% sau 75% din valoarea primei, iar statutul de asigurat este acordat din data achitării primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală și e valabil până pe 31 decembrie 2020.

Mai multe detalii vedeţi aici.

CNAM îndeamnă cetățenii să se informeze din surse sigure, să verifice mai multe surse de informare, pentru a nu fi induși în eroare și dezinformați de știri false.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...