37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAM ar putea achita persoanei asigurate cheltuielile pentru serviciile medicale neprestate

CNAM ar putea achita persoanei asigurate cheltuielile pentru serviciile medicale neprestate

11.09.2019789 views Monitorul Fiscal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În cazul confirmării refuzului sau imposibilității de acordare a serviciilor medicale de către instituția medico-sanitară, Compania Națională de Asigurări în Medicină ar putea achita persoanei asigurate toate cheltuielile necesare suportate, indiferent de mărimea primelor de asigurare achitate.

În Parlament este înregistrată o inițiativă legislativă prin care se propune modificarea art.11 și 14 din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală, care la momentul actual nu conține reglementări ale cazurilor în care serviciile solicitate nu sunt prestate.

Astfel, se propune ca CNAM să deburseze, în avans și integral, persoanei asigurate toate cheltuielile necesare, inclusiv cele de transport, indiferent unde vor fi prestate serviciile medicale – în țară sau peste hotare, în cazul confirmării refuzului sau imposibilității de acordare a anumitor servicii medicale de către instituțiile medico-sanitare.

În nota proiectului se menționează faptul că există multe persoane asigurate care sesizează despre suportarea cheltuielilor de tratament pentru anumite servicii medicale incluse în Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală ce nu sunt prestate, din variate motive, de instituțiile medico-sanitare, cu toate că acestea au contract de acordare a asistenței medicale cu CNAM.

Persoana asigurată nu trebuie să se facă responsabilă de refuzul sau incapacitatea instituției medicale de a presta serviciile medicale solicitate, susține autorul proiectului.

Comentarii

  1. Liudmila spune:

    Cel mai bine ca fiecare cetățean să se folosească de serviciile medicale conform mărimii contribuțiilor achitate în fondul de asigurare medicală și atunci nu va avea nimeni nici o pretenzie .

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...