37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAM a acumulat, în primele 7 luni ale anului 2021, venituri în sumă de 3,2 miliarde de lei

CNAM a acumulat, în primele 7 luni ale anului 2021, venituri în sumă de 3,2 miliarde de lei

05.08.2021131 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în primele şapte luni ale anului 2021, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri proprii (fără transferuri de la bugetul de stat) de 3,2 miliarde de lei. Acumulările respective au fost în creştere cu peste 406 milioane de lei sau cu 14,3% faţă de perioada similară a anului 2020.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au depăşit 3 miliarde de lei, cu peste 403 milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au constituit aproape 123 de milioane, în descreştere cu 3,6 milioane comparativ cu primele şapte luni din 2020.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au atins cifra de 48 de milioane de lei, cu peste 6 milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

În acelaşi timp, în primele şapte luni ale anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste 6 miliarde 467 de milioane de lei, dintre care aproape 6 miliarde 420 de milioane au fost transferate prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale prestate în şapte luni ale anului curent este cu cca 2,1 miliarde de lei mai mare faţă de perioada similară a anului trecut.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...