37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Clubul antreprenorilor onești, reunit în prima ședință

Clubul antreprenorilor onești, reunit în prima ședință

18.06.2021520 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La data de 16 iunie, în incinta Ministerului Finanțelor, a avut loc lansarea primei ediții a Clubului Antreprenorilor Onești, care are drept scop formarea unei culturi antreprenoriale bazate pe principii de conformare, de onestitate și respect reciproc între mediul antreprenorial și organele responsabile de asigurarea conformării fiscale și vamale a contribuabililor. 

La ședință au participat tineri antreprenori care intenționează să dezvolte afaceri oneste în Republica Moldova, reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Serviciului Vamal și ai Camerei de Comerț Americane în Moldova. Evenimentul a fost moderat de către dna Veronica Sirețeanu, director executiv A.O FINEDU.

În calitatea sa de gazdă a Clubului, secretarul general al Ministerului Finanțelor, dl Iuri Pașinschi a menționat: „Stimați participanți, vă felicit că astăzi aveți ocazia să fiți prezenți la lansarea acestui Club, care, ne dorim noi, să devină o comunitate a celor onești și responsabili.

Onestitatea este cea mai bună politică când planifici o afacere pe care dorești să o crești și dezvolți, iar integritate înseamnă să faci ce e corect atunci când nu te vede nimeni. Acestea sunt două principii care ar trebuie să stea la baza activității dvs.”.

De asemenea, în calitatea sa de invitat, dna Livia Gurduza, Contabil-șef, Orange Moldova a vorbit despre cum poți face afaceri oneste în Republica Moldova și să fii apreciat pentru asta de către autorități.

Prima ședință, a fost de fapt, o reuniune în care s-a vorbit despre ceea ce reprezintă Clubul, ceea ce urmează să se organizeze până la finele anului curent și despre modul în care se va interacționa în cadrul Clubului. 

În total, în anul curent, vor fi organizate 5 ședințe, în care membrii Clubului vor avea ocazia să interacționeze cu funcționari fiscali și vamali, pentru a înțelege mai bine modul cum funcționează sistemul fiscal și vamal, dar și să discute cu membrii AmCham Moldova, care au fost decorați în timp cu titluri de contribuabili onești pentru a face un transfer de cunoștințe în ceea ce ține de cele mai bune practici antreprenoriale pentru a dezvolta o afacere onestă și prosperă.  

La rândul lor, participanții la acest eveniment au mulțumit organizatorilor pentru organizare dar și pentru posibilitatea de a participa la un asemenea eveniment.

Clubul antreprenorilor onești este o activitate ce face parte din seria de activități realizate în cadrul Campaniei naționale de educare financiară Bugetul public este bugetul tău, și este un efort comun între Ministerul Finanțelor, Serviciul Fiscal de Stat, Serviciul Vamal, Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe, Camera Americană de Comerț din Moldova (AmCham Moldova), Junior Chamber International Moldova (JCI) și FINEDU.

Comentarii

  1. Negara Ghenadie spune:

    mda
    si ce fac ceilalti antreprenori onesti, care nu sunt membri a acestui club? eu inteleg un club al antreprenorilor, unde ca conditie statutara de baza este onestitatea in afaceri si nu numai. DIN PRACTICA VA PUTEM SPUNE: NU POTI SA FII ONEST SI SA FACI BANI MARI ! daca nu credeti, vedeti cel putin rezultatele controalelor Consiliului de concurenta. cu stima, gn

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...