37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Circa 200 mln de lei vor fi alocați în anul curent pentru proiectele de dezvoltare regională

Circa 200 mln de lei vor fi alocați în anul curent pentru proiectele de dezvoltare regională

21.02.2020429 views MADRM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Circa 200 de mln de lei vor fi alocați, în anul 2020, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru realizarea a 25 de proiecte de dezvoltare regională. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), ce s-a desfășurat recent, la Chișinău.

Conform deciziei CNCDR, banii vor fi destinați pentru implementarea proiectelor în localitățile rurale, în special pentru: aprovizionarea cu apă și sanitație a localităților circa 74 de mln de lei; infrastructura drumurilor regionale și locale - peste 41 de mln de lei; dezvoltarea infrastructurii de afaceri – circa 51 de mln de lei, precum și sporirea activității turistice circa 24 de milioane de lei.

Grație mijloacelor financiare distribuite vor fi reabilitați circa 40 de km de drum și 17 poduri, iar 18 localități vor beneficia de 26,56 de km de apeduct, stații de epurare și  pompare și tratare ale apei. Totodată, urmează a fi reconstruite două obiective turistice noi.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost discutate în total 16 subiecte, ce vizează alocarea resurselor financiare pentru implementarea proiectelor finanțate din sursele FNDR, prezentarea noului concept a politicii de dezvoltare regională, constituirea Unității de Implementare a Proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, cofinanțarea proiectelor transfrontaliere.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...