37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   China dorește continuarea cooperării reciproc avantajoase cu Republica Moldova

China dorește continuarea cooperării reciproc avantajoase cu Republica Moldova

30.01.2020277 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Vicepremierul Serghei Pușcuța a avut astăzi, 28 ianuarie 2020, o întrevedere cu Excelența sa, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, dl Zhang Yinghong. Cei doi oficiali au discutat despre subiectele de actualitate de pe agenda bilaterală, proiectele în derulare, precum și oportunitățile ulterioare de cooparere între cele două state.

În debutul întrevederii, dl Serghei Pușcuța a mulțumit părții chineze pentru suportul consistent și constant oferit Republicii Moldova, menționând că China este un exemplu în ceea ce privește dezvoltarea economică. De asemenea, Vicepremierul Pușcuța a exprimat speranța că relațiile dintre cele două țări se vor intensifica, prin implementarea unor noi proiecte reciproc avantajoase.

La rândul său, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, dl Zhang Yinghong a subliniat relațiile de prietenie dintre cele două state, menționând că va îndemna în continuare investitorii chinezi să vină în Republica Moldova. În context, dl Zhang Yinghong a declarat că, China va continua colaborarea reciproc avantajoasă cu Republica Moldova în mai multe domenii, precum cel al finanțelor, vamal, fiscal, energie solară, medicină, sisteme de comunicare și infrastructură. De asemenea, Republica Populară Chineză este dispusă să ofere în continuare Republicii Moldova asistență tehnică.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...