37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CCI consultă antreprenorii cu privire la procedurile de import/export

CCI consultă antreprenorii cu privire la procedurile de import/export

28.01.2021311 views CCI a RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La data de 27 ianuarie 2021, 30 de companii au beneficiat de un curs de instruire privind procedurile de import/export organizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI a RM) în cadrul Academiei Exportatorului.

Operațiunile vamale pot reprezenta un obstacol pentru antreprenorii care nu au acces la informație și un broker vamal profesionist. Pentru a ajuta antreprenorii în desfășurarea procedurilor vamale, CCI a RM, în calitatea sa de broker vamal licențiat, oferă, consultă și acordă suport agenților economici la perfectarea declarațiilor vamale și a altor documente de comerț și transport internațional.

Astfel, în cadrul seminarului, companiile care practică operațiuni de import/export au aflat despre etapele unei proceduri de vămuire, cum se calculează taxele și impozite la import și în ce cazuri pot beneficia de facilități vamale. Agenții economici au manifestat un interes sporit fața de noile condiții de livrare INCOTERMS 2020, reglementările vamale ce țin de determinarea țării de origine și codului mărfii.

Totodată, participanților le-au fost prezentate surse de informații online despre formalitățile vamale din RM, UE, dar și alte state (precum www.trade.gov.md; TARIM, Access2Markets etc.)

Informațiile oferite de CCI vor ajuta companiilor să organizeze mai eficient activitatea în domeniul importului/exportului, să minimizeze costurile și timpul de vămuire, dar și să se conformeze cerințelor legislației vamale.

Toți participanții la seminar, dar și alți agenți economici interesați, pot beneficia de suportul CCI în declararea mărfurilor în toate posturile vamale și consultanța profesionistă din partea specialiștilor calificați ai Camerei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...