37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CCI a RM și Primăria Chișinău vor semna un Acord de parteneriat pentru susținerea antreprenorilor locali

CCI a RM și Primăria Chișinău vor semna un Acord de parteneriat pentru susținerea antreprenorilor locali

10.02.2020245 views CCI a RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-a întâlnit la 07 februarie 2020, cu Ion Ceban, primarul mun. Chișinău și Inga Ionesii, viceprimar, responsabilă pe domeniul investiții și economie.

În cadrul întrevederii Sergiu Harea, președintele CCI a RM a prezentat activitatea instituției și a reiterat importanța semnării unui Acord de parteneriat cu Primăria Chișinău.

„Un domeniu prioritar pentru CCI a RM este eficientizarea dialogului și promovarea intereselor reprezentanților businessului în raport cu autoritățile publice în vederea creării unui mediu de afaceri prosper și competitiv prin implementarea celor mai bune practici. Astfel, pe parcursul anului trecut, membrii CCI s-au întâlnit cu autoritățile publice, în deosebi cu primăria, în cadrul cărora au fost abordate teme de interes comun. Suntem deschiși pentru semnarea unui Acord de parteneriat cu Primăria Chișinău, care cu siguranță va fi, în primul rând, în beneficiul mediului de afaceri din capitală”, a declarat președintele CCI a RM.

Potrivit lui Ion Ceban, pe parcursul săptămânii curente Primăria Chișinău și Camera de Comerț și Industrie  va semna Acordul de parteneriat.

Acest parteneriat va include participarea șefilor de direcții și adjuncții lor, pretorii, dar și a altor angajați ai  primăriei la mai multe training-uri și seminare organizate de CCI a RM.  În cadrul acestor instruiri, participanții, în jur de 400 la număr, vor primi instruiri.

Totodată, Acordul va presupune și organizarea în comun a târgului sărbătorilor de Paște, unde vor putea participa toți producătorii autohtoni, precum și a altor evenimente expoziționale atât din Chișinău, cât și din întreaga țară.

Mai mult, Forumul Investițional, pe care primăria intenționează să îl organizeze anul acesta, va fi organizat în colaborare cu CCI a RM.

 „La rândul meu, am subliniat că vreau o colaborare corectă cu toată lumea și cu toți cei din mediul de afaceri. Chișinăul acum are un venit de 1,7 miliarde de lei, iar eu îmi doresc ca această cifră să crească. Până acum, responsabilii stăteau în zona de confort și băteau pasul pe loc. Primăria nu colecta, nu facilita și nu era transparentă. Primăria a fost foarte rigidă și necooperativă”, a spus primarul.

De asemenea, Ion Ceban a menționat că își dorește să digitalizeze sistemele municipale și va fi făcută o analiză a politicii de taxe fiscale, încasări, reguli de achiziții, iar în urma acestei analize, va fi realizat un concept de îmbunătățire a situației actuale.

Sergiu Harea a mulțumit primăriei pentru că a lansat o linie de troleibuz, pentru zilele de 01-02 februarie, către Moldexpo când a fost organizată expoziția ,,Fabricat în Moldova”. Potrivit lui, în această perioadă a fost înregistrat un număr record de vizitatori, peste 61 de mii.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...