37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CCI a RM și Primăria Capitalei au semnat un acord de colaborare în vederea promovării și dezvoltării activității de întreprinzător

CCI a RM și Primăria Capitalei au semnat un acord de colaborare în vederea promovării și dezvoltării activității de întreprinzător

14.02.2020279 views CCI a RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Joi, 13 februarie 2020, cu scopul promovării și dezvoltării activității de întreprinzător în municipiul Chișinău, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a semnat un Acord de colaborare cu Primăria municipiului Chișinău.

Conform actului semnat, instituțiile vor coopera pe mai multe domenii, printre care: promovarea dialogului public-privat în cadrul Agendei Locale de Business; crearea unui mediu favorabil pentru afaceri, inclusiv a condițiilor necesare mediului antreprenorial pentru beneficierea de serviciile de stat și municipale; promovarea producătorilor autohtoni și atragerea investitorilor la nivel municipal; etc.

Sergiu Harea, președintele CCI a RM a menționat că Camera are semnate, practic cu toate raioanele, acorduri ce prevăd asigurarea unui climat de afaceri favorabil pentru antreprenori, la nivel local.

Totodată, președintele CCI a RM a spus că printre toate activitățile propuse spre realizare în urma semnării acestui acord, se regăsește și organizarea târgurilor și expozițiilor, în deosebi „Produs de Chișinău”, eveniment care urmează să se desfășoare pentru prima dată în acest an.

CCI va oferi și instruiri în mai multe domenii, cum ar fi: pregătirea specialiștilor în audit energetic, Camera fiind unica instituție acreditată pentru prestarea acestor servicii, la fel vor fi organizate forumuri de afaceri, care vor aduce noi investiții în municipalitate.

Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău, a mulțumit Camerei de Comerț și Industrie pentru această inițiativă bună de a semna un acord ce va asigura promovarea mediului de afaceri local, accentuând rezultatele frumoase înregistrate în urma cooperării dintre instituțiile noastre la Târgul de Crăciun, precum și la Expoziția națională „Fabricat în Moldova”.

Primarul Chișinăului a menționat că urmează împreună cu CCI să fie organizate evenimente și peste hotarele țării, nu doar în Republica Moldova, iar în luna octombrie se preconizează organizarea la Chișinău a unui Forum Internațional, dat fiind faptul că deja sunt intenții de participare la forum din partea agenților economici din România și Federația Rusă.

De asemenea, părțile au convenit să pună bazele unui Centru de Excelență, care ar putea fi de folos mediului de afaceri, dar și a altor categorii de persoane.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...