37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CCI a RM: Femeile, tot mai prezente în afaceri

CCI a RM: Femeile, tot mai prezente în afaceri

01.09.2020373 views Camera de Comerț și Industrie
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 20-26 august 2020 circa 70 femei care intenționează să se lanseze sau să se extindă în afacere au participat la Programul Femei în afaceri implementat de ODIMM, componenta de instruire a fost implementată de Filiala Edineț a CCI în regim online.

Programul FEMEI ÎN AFACERI a fost inițiat în conformitate cu Strategia Guvernului de Dezvoltare a Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii pentru anii 2012-2020 și este implementat de ODIMM.

Scopul Programului este oferirea suportului financiar și non-financiar prin acordarea granturilor pentru investiții și servicii relevante pentru dezvoltarea afacerilor de către femei.

Programul este destinat femeilor care planifică să-și inițieze sau extindă afacerile, în special în zonele rurale și va acorda suportul pentru femeile antreprenoare la 3 etape diferite de dezvoltare a afacerii.

Participantele au fost instruite timp de 6 zile planificarea afacerii, marketing, contabilitate, finanțarea afacerii, beneficiarele au fost susținute prin familiarizarea privind instrumentele și metodele de planificare și dezvoltarea afacerii, precum și modalitatea de utilizare a acestora, identificarea tipurilor de resurse necesare pentru lansarea afacerii, corelarea ideii de afaceri cu resursele identificate, înțelegerea proceselor de aplicare și de negociere cu instituțiile finanțatoare;îndrumarea în dezvoltarea planului de afaceri.

Filiala Edineț a CCI RM a instruit antreprenoarele şi viitoarele antreprenoare. Și nu ne oprim aici. Dorim să susținem femeile antreprenoare în continuare prin servicii de consultanță individuale și mentorat în lansarea și dezvoltarea afacerii, promovarea afacerii antreprenoarelor prin toate instrumentele CCI RM.

De menționat, de la începutul anului, Programul ”Femei în Afaceri” a fost alături de femeile antreprenoare, au fost finanțate 88 de companii cu granturi mici. Din 24 august 2020 este lansat un nou apel de granturi mici pentru a oferi finanțare nerambursabilă în valoare de 165 mii lei. Banii pot fi utilizaţi pentru achiziționarea utilajelor, echipamentelor și a serviciilor de dezvoltare a afacerii.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...