37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CCI a RM consolidează relațiile de cooperare cu Ambasadele străine

CCI a RM consolidează relațiile de cooperare cu Ambasadele străine

24.01.2020280 views Camera de Comerț și Industrie
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-a întâlnit, pe parcursul acestei săptămâni, cu Ambasada Italiei în Republica Moldova, Ambasada Regatului Unit în Republica Moldova și Ambasada Republicii Indonezia în România și Republica Moldova, pentru consolidarea relațiilor de cooperare.

În cadrul acestor întâlniri de lucru au fost abordate mai multe subiecte, în deosebi importanța cooperării dintre antreprenorii autohhoni și cei străini.

marea britanie

Reprezentantul Ambasadei Italiei în Republica Moldova Antonio Ionio a declarat că apreciază produsele moldovenești și și-ar dori ca produsele din țara noastră să ajungă pe piața italiană, interes manifestat, de aftfel, și de antreprenorii din Italia, dornici să coopereze cu agenții economici din țară.

Șeful delegației Ambasadei Marii Britanii în Republica Moldova Gary Davies a menționat, în cadrul întrevederii de lucru cu Sergiu Harea, președintele CCI a RM, că în perioada următoare va promova Republica Moldova, în special, produsele din țara noastră, la un eveniment din Marea Britanie.

indonezia

Potrivit lui Giorgio Montali, reprezentantul Ambasadei Republicii Indonezia în România și Republica Moldova, mediul de afaceri din Indonezia este interesat nu doar de exportul produselor sale, ci și importul mărfurilor din țara noastră.

Notă: În prezent, în urma reformelor economice, sociale şi politice, Republica Moldova a devenit mai atractivă şi mai deschisă faţă de investitorii străini. De mai mulţi ani, întreprindem diverse acţiuni pentru ca businessmenii străini să valorifice oportunităţile oferite de țara noastră. Numai în ultimii doi ani CCI a RM a organizat la Cahul, Bălți, Ungheni și desigur Chișinău, forumuri investiționale, cu participarea agenților economici din mai multe state. Instituția camerală, de asemenea, organizează forumuri de afaceri, atât în țară, cât și peste hotare; expoziții; vizite de studiu la întreprinderi de peste hotare etc., iar în urma acestor evenimente sunt semnate contracte de cooperare dintre agenții economici din Republica Moldova și alte state

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...