37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Câte milioane lei a încasat Serviciul Vamal în bugetul de stat pe parcursul săptămânii precedente?

Câte milioane lei a încasat Serviciul Vamal în bugetul de stat pe parcursul săptămânii precedente?

30.10.2018999 views Serviciul VAmal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 22 - 28 octombrie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 473,3 milioane lei, fiind perfectate per total 11 695 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 135 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, produse cosmetice, piese auto uzate, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 31 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 115 094 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 116 042 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 19 319 și respectiv 14 290 traversări.

De asemenea, Serviciul Vamal amintește despre sistarea activității postului vamal temporar de la ”Palanca”, începând cu 5 noiembrie curent. Măsura este impusă de necesitatea efectuării lucrărilor de extindere a noului punct de trecere, care va fi dat în exploatare la finele anului curent. Prin urmare, călătorii care intenționează să traverseze frontiera pe la Palanca în această perioadă, sunt îndemnați să opteze pentru postul vamal ”Tudora”, unde va fi suplimentat numărul de inspectori pentru a face față fluxului de călători.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 280 de solicitări de informații legate de vamă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...