37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Câte întreprinderi erau înregistrate în țară la 1 iulie

Câte întreprinderi erau înregistrate în țară la 1 iulie

06.08.2021184 views Monitorul FISC.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În Registrul de stat al unităților de drept, la situația din 1 iulie anul curent,  erau înregistrate în total 121 825 entități, potrivit datelor statistice publicate de Agenția Servicii Publice (disponibile pe pagina www.date.gov.md). După forma de organizare, cele mai multe unități de drept sunt SRL-uri – peste 90 mii și întreprinderi individuale – circa 24 mii.

În același timp, în Registru erau incluse câte 2 unități de concerne și colhozuri, precum și câte o unitate de activitate de întreprinzător a persoanei fizice și de întreprindere cooperatistă.

Totodată, în profil administrativ-teritorial, cele mai multe întreprinderi – peste 68 mii activează în mun. Chișinău. În Bălți erau înregistrate peste 5 mii unități, în UTAG – peste 4 mii, în Ialoveni peste 3 mii, iar în Cahul, Orhei, Anenii Noi, Strășeni, Ungheni, peste 2 mii. 

Cele mai puține întreprinderi, conform Registrului, sunt înregistrate în teritoriul din partea stânga a Nistrului și mun. Bender – 233 unități, dar și în Basarabeasca – 409 și Dubăsari – 525.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...