37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Bulgaria a înlocuit vinieta clasică cu cea electronică

Bulgaria a înlocuit vinieta clasică cu cea electronică

24.01.2019636 views BizLaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În Bulgaria, vinieta clasică a fost înlocuită cu cea electronică, prin implementarea unui sistem online de plată a acesteia. Noul sistem de colectare a taxelor de drum se aplică începând cu 1 ianuarie.

Vinieta electronică este asociată numărului de înmatriculare al maşinii, motiv pentru care nu va mai fi necesară afişarea unei dovezi de plată.

Pentru implementarea noului sistem, pe teritoriul Bulgariei au fost instalate 160 de terminale de autoservire, ca modalitate alternativă de plată a vinietei. Dintre acestea, 32 de terminale au fost instalate la 14 puncte de control a frontierei: ”Kapitan Andreevo”, ”Dunav most Ruse”, ”Durankulak”, ”Kardam”, ”Gueshevo”, ”Oltomantsi”, ”Stanke Lisichkovo”, ”Ylatarevo”, ”Kalotina”, ”Kulata”, ”Kapitan Petko Voyvoda”, ”Lesovo”, ”Bregovo” şi ”Vrashka Chuka”, precum şi la benzinării ”Sunny Oil” din apropierea punctului de trecere al frontierei bulgare ”Dunav most 2” Vidin.

Vinietele electronice pot fi achiziţionate şi plătite (inclusiv în numerar) la secţiile regionale de control a traficului rutier, la birourile operatorului de telefonie mobile Al şi la sucursalele Easy Pay, precum şi la oficiile poştale regionale sau online prin Btoll.

De asemenea, au fost operate modificări inclusiv la tarifele vinietei pentru anul 2019. Noile taxe sunt disponibile aici.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...