37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   BNM a decis să dedice medicilor o monedă de argint și invită cetățenii să prezinte conceptele de design

BNM a decis să dedice medicilor o monedă de argint și invită cetățenii să prezinte conceptele de design

24.07.2020312 views BNM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei  (BNM) a decis emiterea unei monede comemorative dedicate lucrătorilor din domeniul sănătății cu denumirea „Medicul meu – eroul meu” și, în acest scop, invită cetățenii să propună concepte pentru elaborarea design-ului acesteia.

„Crearea acestei monede-omagiu vine să reflecte atitudinea de profundă recunoștință,  stimă și admirație în fața celor care își riscă viața în fiecare oră și clipă pentru a salva alte vieți. Fiecare dintre noi poate reduce din impactul negativ al situației epidemiologice - prin respectarea măsurilor de protecție personală și a celor din jur. Doar cu o asemenea implicare responsabilă manifestarea recunoștinței față de medici dobândește sens”, subliniază guvernatorul BNM, Octavian Armașu. 

În acest context, Banca Națională încurajează toți cetățenii , care au atins vârsta de 18 ani,  precum și persoanele juridice, să își exprime viziunea grafică asupra viitoarei monede, pentru a realiza o piesă monetară distinctă de o valoare estetică, ideatică și de sensibilizare sufletească.

Criteriile de bază pentru selectarea conceptelor se referă la originalitate, creativitate și coerența elementelor de design, astfel încât să fie posibilă executarea acestora pe suprafața monedei. Fiecare participant va putea prezenta un singur concept, fiind obligat să respecte drepturile de autor și cele conexe. Prin participare, autorul conceptului își exprimă acordul cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Conceptele de design vor fi examinate de către o comisie creată de BNM, care își rezervă dreptul de a le utiliza la elaborarea design-ului final. Participanții vor transmite lucrările și o scurtă informație biografică  la poșta electronică consultare@bnm.md, cu specificarea „Concept pentru moneda dedicată medicilor”.

Termenul-limită este 15 august 2020.

Informații detaliate despre monedele comemorative și jubiliare emise până acum de Banca Naţională a Moldovei pot fi vizualizate la link-ul: https://www.bnm.md/ro/content/monede-comemorative.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...