37.9k
Home  »  Legislaţia  »  Legislaţia fiscală  »  Ordine   »   Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 680 din 17.12.2018

Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 680 din 17.12.2018

19.12.2018
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1. (4.3.19)
    Este necesară eliberarea Certificatului de acciză subiecților impunerii cu accize care introduc mărfuri supuse accizelor pe teritoriul Republicii Moldova cu plasarea lor în regim vamal de antrepozit vamal?

În conformitate cu art.120 din Codul fiscal, subiecți ai impunerii cu accize sunt atât antrepozitarii autorizați care produc și/sau prelucrează mărfuri supuse accizelor pe teritoriul Republicii Moldova cât și persoanele juridice și persoanele fizice care importă mărfuri supuse accizelor.

Persoanele juridice şi persoanele fizice care preconizează să se ocupe sau care se ocupă cu prelucrarea şi/sau fabricarea mărfurilor supuse accizelor, în conformitate cu art.126 alin.(1) din Codul fiscal, sunt obligate să primească certificatul de acciză de modelul stabilit de Serviciul Fiscal de Stat până a începe desfăşurarea activităţii în cauză.

Totodată, Certificatul de acciză se eliberează de către Serviciul Fiscal doar antrepozitarului autorizat, prin care, în temeiul art.119 pct.2) și pct.4) din Codul fiscal, autorizează persoana fizică sau juridică, ca în cadrul activității sale aceasta să producă, să transforme, să dețină sau să expedieze (transporte) mărfuri supuse accizelor într-un antrepozit fiscal.

Respectiv, Certificatul de acciză nu se eliberează persoanelor juridice și persoanelor fizice care introduc mărfuri supuse accizelor pe teritoriul Republicii Moldova cu plasarea lor în regim vamal de antrepozit vamal, dacă nu sunt respectate prevederile art.126 alin.(1) din Codul fiscal.

Notă: Vă atragem atenția asupra faptului că, pot fi efectuate actualizări ale răspunsurilor oferite de către Serviciul Fiscal de Stat, de aceea vă rugăm să consultați suplimentar răspunsurile actualizate ale bazei de date.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...